SoXRa s.r.o., Semmelweis Ignác egészségügyi központ, Senný trh 6, Komárno, Tel: +421/35/7714 560,561 mobil: +421 911 500 052
     
Rólunk
Digitális röntgen
 Panoráma röntgen
Mammográfia
Ultrahang
 Rendelési idő
Partnereink
 Árjegyzék
Elérhetőségeink
Galéria   
     
   
   
ULTRAHANG
 
Az ultrahangvizsgálat a felületi és a mélyebben elhelyezkedő belső szervek kivizsgálásának módszere a test azon részein, ahol sem levegő, sem csont nem akadályozza az ultrahang haladását.

Az ultrahang röntgensugár nélküli, teljes mértékben ártalmatlan vizsgálati mód. A vizsgálatot hazai és külföldi szakmai körökben nagy elismertségnek örvendő, szakképzett és tapasztalt radiológusunk végzi.

A PUHA SZERVEK SZONOGRÁFIÁJA

Csecsemőknél – pár nappal vagy héttel a születés után – ultrahanggal ellenőrzik a csípő fejlődését.
 
Felnőtteknél a csuklótok vagy a vállforgó sértetlenségét vizsgálják, esetleg a felgyülemlett csukló-folyadékot mutatják ki.
 
A pajzsmirigy, a emlőmirigyek és a herék is könnyen vizsgálhatók ultrahang segítségével.

A vizsgálat ideje nem haladja meg az egy órát, és a páciens részéről nem igényel semmiféle előkészületet.

A HASTÁJÉK SZONOGRÁFIÁJA

A hasi részben eredményesen vizsgálhatók a felső hastáji szervek (a máj, a lép a vesék, a hasnyálmirigy, az epe) és az alsó hastáji szervek (a húgyhólyag, a méh, a prosztata). Az ultrahang segítségével kimutatható az epekő, a vesekő és a gyulladásos elváltozások.

A vizsgálat ideje nem haladja meg az egy órát, és a páciens részéről – az orvos utasításának megfelelően – mindössze egyszerű előkészület szükséges, pl.:
  • éhgyomor
  • teli húgyhólyag
    Postacím: SoXRa, s.r.o., Krivá 4, Postafiók 78, 94501 Komárno, Szlovákia, E-mail: soxra@soxra.com